AKTIVITI SMART
Aktiviti Selepas PMR
Bulan Kecergasan
Bulan Kemerdekaan
Sambutan Aidilfitri
Sambutan Hari Guru
 
AKTIVITI PERDANA
Perkhemahan Perdana
Perkhemahan Pengakap
Sukan Tahunan
Majlis Korban
Larian 1M 1S 1Malaysia
 
BADAN BERUNIFORM
Pengakap
Puteri Islam
Kadet Polis
Kadet Remaja Sekolah
 
KELAB & PERSATUAN
Kelab ICT
Kelab Pencinta Alam
Kelab Kesenian & Kebudayaan
Kelab Bimbingan & Kaunseling
 
SUKAN & PERMAINAN
Catur
Bola Jaring
Bola Sepak
Bola Tampar
Badminton
Bola Baling
Sepak Takraw
 
FACEBOOK KAMI

PAUTAN PENDIDIKANPAUTAN KEMENTERIAN

Kementerian Pelajaran Malaysia

Kementerian Pengajian Tinggi
Kementerian Dalam Negeri
Kementerian Belia & Sukan
Kementerian Perlancongan
Kementerian Kerja Raya
Kementerian Pertahanan
Kementerian Penerangan, Komunikasi & Kebudayaan
Kementerian Pertanian & Asas Tani

Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi & Kepenggunaan
Kementerian Sumber Asli & Alam Sekitar
Kementerian Pembangunan Wanita, Keluarga & Masyarakat


AKTIVITI SMART & TM


 
 


   
 
PERSATUAN PUTERI ISLAM MALAYSIA
 
     
     

Persatuan Puteri Islam Malaysia SMART telah diterajui oleh Pn. Ruziah, Cik Hjh. Norlela dan Pn. Samsida. Barisan PPIM ini juga telah diperkuatkan oleh sebahagian para pelajar perempuan dari tingkatan satu hingga tingkatan empat.

Pada 23-25 Okt 2011, ahli-ahli PPIM telah mengikuti Perkhemahan Perdana peringkat sekolah di Gunung Datuk, Tampin selama 3 hari bermula pada hari Ahad sehingga hari Selasai. Perkhemahan ini telah disertai oleh seramai hampir 50 orang ahli Persatuan Puteri Islam SMART.

Antara aktiviti lain yang telah dijalankan oleh badan beruniform PPIM ini ialah pertandingan memasak & ikhtiar hidup.

   
   
 
PERSATUAN PENGAKAP MALAYSIA
 
     
     

Persatuan Pengakap Muda diterajui oleh Pn. Norsyuhada, Pn. Siti Nor Atfina, Pn. Mansurah, En. Azmie dan En. Mohd Nazruddin. Keahlian pengakap muda ini hanya melibatkan pelajar-pelajar tingkatan satu sahaja. Keahlian berdaftar bagi pengakap muda pada tahun ini ialah seramai 32 orang.

Pada 23-25 Sept 2011, Persatuan Pengakap Malaysia SMART telah mengadakan perkhemahan perdana bagi melayakkan seramai 30 orang ahli pengakap mendapatkan Lencana Usaha.

Antara aktiviti yang dijalankan pada perkhemahan tersebut ialah aktiviti kembara, memancing, berbasikal, hobi, pertolongan cemas,kawad, malam kebudayaan dan latihan mengharungi rintangan.

Sesi perkhemahan kali ini memperlihatkan keazaman ahli-ahli pengakap dan pemimpin-pemimpin dari daerah Tampin yang turut serta menjayakan program perkhemahan selama 3 hari ini. Perkhemahan ini telah berjaya membina semangat setia kawan, bekerjasama dan tolong menolong antara satu sama lain. Pada hari terakhir, kesemua ahli pengakap telah lulus dalam sesi perkhemahan ini dengan cemerlangnya.

   
   
 
PERSATUAN KADET POLIS
      
 

Persatuan Kadet Polis telah diterajui oleh Ustaz Su Hamzah, Cik Ros Amira, Pn. Sabariah & Pn. Faudziah. Barisan Kadet Polis juga telah diperkuatkan oleh sebahagian para pelajar lelaki dari tingkatan satu hingga tingkatan empat.

Pada tahun 2011, aktiviti yang telah dijalankan oleh badan beruniform Kadet Polis ialah lawatan sambil belajar ke Bukit Kepong, Johor disertai oleh hampir 40 orang pelajar serta 2 orang guru. Antara lain, pasukan Kadet Polis juga telah menghantar wakil bagi temuduga kadet terbaik daerah Tampin dan Kempen Jenayah yang telah dilaksanakan di IPD Tampin pada 10 November 2011.

   
 
PERSATUAN KADET REMAJA SEKOLAH
 
     
     

Persatuan Kadet Remaja Sekolah telah diterajui oleh Ustaz Mohd Shah, Ustaz Norkhairulnizam, Pn. Mashita & Pn. Siti Zubaidah. Barisan Kadet Remaja Sekolah juga telah diperkuatkan oleh sebahagian para pelajar lelaki dari tingkatan satu hingga tingkatan empat.

Antara aktiviti lain yang telah dijalankan oleh badan beruniform KRS ialah menghantar wakil ke Kem Naduah di Pahang, Kursus Kepimpinan di UITM Seri Iskandar, dan menyertai pertandingan dalam ikhtiar hidup.

   
 This page is created by NoxsVamp

 
 
 
 
 

 
 
 
RUANGAN CADANGAN
 
 
PAUTAN BUALAN
 
PAUTAN BERITA
 
PAUTAN RADIO